Iva Gaurina

Dan 1
5.listopada
Danas smo poceli nase putovanje na Cipar.Vozili smo se u busu do Zagreba bilo je jako ljepo. Došli smo na aredrom tu smo se čekirali i cekali nas let. Kada smo ušli u avion bio je neki kvar pa je let kasnio sat vremena.U Cipar smo stigli u 14:00.Čekirali smo se na recepciju i dobili kljuceve za sobe,raspakirali se.Imali smo svoje slobodno vrijeme razgledavali smo Paphos iza smo došli ja bazen od hotela svi se zajedno kupali.Otišli smo na veceru u hotelu koja je bila jako ukusna,iza smo se opet kupali u bazenu i družili.
Dan 2
6.listopada
Danas je naš drugi dan na Cipru.Probudili smo se u 8 sati i doručkovali iza toga Išli smo na praksu, upoznali smo se sa našim šefom.Razgledavali smo kuhinju upoznali se sa načinom rada, uniformama u kojima moramo raditi.
Dan 3
7.listopada
Danas je nas 3 dan na Cipru. Probudili smo se u 8 sati i otišli na dorucak.Iza smo isli na praksu.Bila sam na slasticama,pripremala kokos kuglice ,princez krafne punjene kremomom vanilije te sve ukrašavala i slagala na tanjure.
Dan 4
8.listopada
Četvrti radni dan započela sam doručkom u hotelu.Te se spremila za praksu.Na praksi sam radila košarice s vanilijom i voćem.Sve to sam slagala na tanjure i ukrašavala .Jako sam zadovoljna sa kolegama i mentorom.Iza prakse smo se kupali na bazenu,te se spremili i isli do centra grada.Navecer smo se još svi skupa družili na bazenu.
Dan 5
9.listopada
Danas je cetvrti radin dan na cipru.Probudila sam se u 8 ujutro i doruckovala te se spremila.
Na praksi sam radila baklavu recept je jako zanimljiv i neobican,motala sam rolice od badema I cimeta te ukrasavala torte.
Dan 6
10.listopada
Danas je nas 5 radni dan na Cipru.Probudila sam se i doručkovala te otisla na praksu.Danas sam radila u lisnato tjesto punjeno kremom od narance sa cimetom,rezala u slagala kolace,ukrašavala torte od jagoda, ukrašavala i punila tart od grozđa,breskve i kruške.Iza posla smo se svi kupali na bazenu te isli do grada bilo je jako ljepo.
Dan 7
11.listopada
Novi radni dan započeo je u 8 ujutro probudila sam se te doruckovala i otisla na praksu.Radila sam košarice punjene kremom od vanilije s trešnjama,breskva i grožđe.Danas sam po prvi put dobila samostalan zadatak ukrasit torte.Rezala sam kolace i slagala na tanjure,rezala pitu od jabuka i ukrasavala.o
Dan 8
12.listopada
Novi radni dan sam pocela tako da sam se ustala u 8 ujutro te doruckovala.Otisla sam na praksi gdje sam radila tortu od jagoda i ukrasavala,radila sam kolac od pistacija,tiramisu tortu te rolice od badema.
Dan 9
12.listopada
Dan sam započela kavom i brzinskim doručkom, žurila sam na posao. Po dolasku na posao dočekao me mentor s brojnim zadatcima. Za početak sam ukrašavala torte, zatim sam radila košarice s kremom od vanilije i voćem na vrhu. Izgledale su savršeno.
 Nakon toga radila sam žele tortu te tijesto za pizzu. Nakon toga pomagala sam svom kolegi raditi pljeskavice. Kad je radni dan napokon završio otišla sam u hotel odmoriti od napornog dana.
Dan 10
14.listopada
Danas je bio moj deseti dan na Cipru. Svoj deveti radni sam započela sa ukusnim slasticama. Prvo na meniu je bila njihova poznata torta Šarlot za koju sam koristila biskvit, voće te sa bjelancima ukrasila površinu torte. 
Nakon torte sam radila kolač od ruže, ukrašavala torte od breskve i motala role od badema i cimeta. Radila sam tortu od malina i pitu od jabuka. Nakon posla sam došla u apartman odmoriti se te sam pridvečer sa prijateljima šetala prekrasnim gradom Paphosom, a za kraj dana sam se družila sa prijateljima pokraj bazena.
Dan 11
15.listopada
Danas je naš 11. dan na Cipru.Imali smo slobodan dan te smo svi zajedno išli na izlet.Posjetili smo najljepšu plažu na Cipru.To je plaža od božice Afrodite. Predivno mjesto.Stari Grci vjerovali su da je upravo ovdje Afrodita, božica ljubavi i brige, izašla iz pjene.Prema legendi, rođena je u blizini Petra tou Romiu, najveće stijene na plaži. U ovu legendu vjeruje se i dan danas.Nakon razgledavanja plaže krenuli smo u grad Limassol.
Tamo smo šetali rivom i razgledavali grad.Posjetili smo zanimljiv arheološki muzej s nalazima iz prapovijesti.Nakon toga svi zajedno smo došli u hotel na ručak.Nakon ručka malo smo odmorili te krenuli na plažu gdje smo igrali odbojku na pijesku.Bilo je jako zanimljivo.Navečer smo se vratili u hotel na večeru.Nakon večere nastavili smo se družiti svi zajedno.
Dan 12
16.listopada
Danas smo bili slobodni. Bilo je planirano da posjetimo Plavu lagunu ali zbog kiše je to odgođeno pa smo umjesto toga posjetili mnoge povijesne prizore iz antičkih vremena koje su nas oduševile. Ponovno je počela kiša pa smo se malo družili u apartmanima.Te otišli na veceru u pizza hut.
Dan 13
17.listopada
Danas je moj 11 dan na Cipru.Jutors sam se probudila u 8 sati,bilo je jako ruzno vrjeme.Spremila se i otisla na dorucak,iza sam otisla na praksu.Prvo sam radila veoma ukusnu tortu s čokoladnim biskvitom i kremom od breskve,te kolac od jagoda koji sam servirala na tanjure i ukrašavala,njihove famozme rolice punjene kremom od vanilije te posute cimetom i šećerom u prahu,košarice punjene kremom od naranče i na vrhu voćem te želeom,zatim rolice s bademima i cimetom.Iza prakse sam došla u apartman odmorila se i navecer sam išla na veceru te se družili svi zajedno

Dan 14
18.listopada
Danas je moj 12 dan na Cipru.Konacno se vrjeme popravilo tako da sam se probudila jako sretna nije padala kisa,te sam doruckovala i otisla na praksu.Radila sam rolice od keksa,čokolade i kokosa te ih rezala i servirala na tanjure.Zatim njihovu poznatu tortu Anarolduta od listova za pite i kremom od vanilije,tart od smokve i kremom od vanilije,rodendasku tortu od jagoda.
Dan 15
19.listopada
Danas je novi dan radni dan na Cipru. Započela sam ga doručkom i odlaskom do radnog mjesta. Danas sam radila razne slastice, pripremala sam svima dobro poznate cimet rolice, cijela kuhinja mirisala je na jesen. Zatim sam radila tortu od maline i pistacija, napravila sam podlogu od keksa na koju sam dodala mousse kremu od pistacija te na sve to skupa dodala preljev od malina. Za kraj sam radila kolač od manga i voćnu salatu u kojoj se nalazila jabuka, grožđe, ananas, naranča i lubenica. Nakon posla otišla sam natrag u hotel, spremila se i otišla u obilazak grada.
Dan 16
20.listopada
Jutro i novi radni dan započela sam kavom i doručkom. Zatim sam se spremila i otišla na posao. Tamo su me dočekali brojni zadatci. Prvo sam pripremala oreo tortu, te je sama ukrasila. Zatim sam radila famozni kolač od kruške, kolač je bio preukusan i izgledao je nestvarno. Radila sam također i košarice od prhkog tijesta punjene kremom od manga. Nakon toga prebacila sam se na tart od jagoda i mousse od kokosa. Time sam završila radni dan i otišla natrag u hotel na druženje s prijateljima. Otišla sam na večeru i otišla na spavanje kako bi bila spremna za novi radni dan.
Dan 17
21.listopada
Danas je napokon slobodan dan, koji smo odlučili maksimalno iskoristiti odlaskom na izlet. Prvo smo otišli do prelijepog sela Lefkare koja spada u TOP 30 sela. Tu smo se malo prošetali i fotografirali. Zatim smo otisli do Aya Nape, tamo smo šetali rivom, ručali, obilazili trgovine i kupovali poklončiće jer je naš povratak u Hrvatsku sve bliži. Za kraj smo otišli do kamene plaže u Aya Napi te se tamo također slikali i uživali u pogledu. Kad smo došli natrag u hotel večerali smo i svi zajedno se družili.
Dan 18
22.listopada
Jedan od zadnjih radnih dana je tu, počela sam ga kao i uvijek kavicom i doručkom. Otišla sam na posao. Tamo sam radila mousse od naranče, također sam pripremala kolač od čokolade i naranče te je zapravo taj mousse poslužio i za to. Radila sam mohito tortu, pripremila sam podlogu od keksa i maslaca te kremu od mente i limete. Torta je izgledala jako lijepo i osvježavajuće. Za kraj sam rezala baklavu i ukrašavala kolače koji su bili prethodno napravljeni. Otišla sam natrag u hotel, kupala se s prijateljima i tako završila još jedan dan na Cipru.
Dan 19
23.listopada
Slobodna nedjelja je napokon tu, također o dugo očekivani posjet zološkom vrtu. Tamo smo proveli cijelo jutro, bilo je jako lijepo. Vidjela sam životinje koje do sada nisam imala prilike vidjeti. Potom smo se vratili natrag u hotel kako bi ručali, nakon ručka išli smo u grad i svi zajedno se družili.
Dan 20
24.listopada
Jedan od zadnjih radnih dana na Cipru je tu, sada već uobičajeno kava i doručak predstavljaju početak mog radnog dana. Danas sam na poslu radila brojne slastice. Započela sam sa štrudlom od jabuka za koju sam naribala jabuke i začininila ih cimetom i šećerom. Zatim sam pripremala tart od kruške i kolač od čokolade koji sam sama rezala i ukrašavala. Kad sam sve to završila vratila sam se u hotel te kupala na bazenu. Večerala sam i otišla na spavanje.
Dan 21
25.listopada
Danas je zadnji radni dan, ujutro rano sam otišla ostaviti svoju opremu natrag u hotel. Tamo smo se pozdravili s kolegama, bilo mi je vrlo emotivno. Nakon pozdravljanja vratila sam se natrag u hotel te nas je dočekao prijevoz za Plavu lagunu u kojoj smo proveli ostatak dana uživajući u suncu i moru. Navečer sam spremila stvari za hrvatsku i otišla spavati.
Dan 22
26.listopada
Danas je dosa i taj dan zadnji dan na Cipru,dok smo jedvo cekali doc kuci tolkiko je bilo tesko rastati se sa ljudima s kojim smo radili i druzili.Ujutro smo se spakirali te doručkovali pozdravili se svima i krenili prema aerodromu gdje smo prosli sve provjere te krenuli za Hrvatsku.Let je super prosao stigli smo u Zagreb gdje nas je čekao bus te se uputili za Sinj.Svi su nas cekali kod skole kada smo dosli bilo je jako ljepo.Na kraju zelim rec da sam jako zahvalna na ovoj prilici koju sam dobila i iskustvu koje sam stekla u Cipru.Bilo je jako ljepo i nezaboravno❤️❤️


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ana Milanovic

O nama

Sudionici