Mirna Župić

Dan 1
5.listopada
Danas je naš prvi dan boravka u Cipru. Let je prošao odlično. Kada smo stigli odmah smo išli u obilazak grada. Kupali smo se na plaži i u bazenu. Nakon večere smo sd svi okupili i pričali i divnim dojmovima prvog dana.
Dan 2                                                                      
6.listopada
Danas smo prvi put išli na svoja raudna mjesta. Upoznali smo se s mentorima. Pokazali su nam aparate i preparate kojim se oni koriste. Proveli su nas kroz hotel. Nakon prvog odrađenog radnog dana vratili smo se u apartman pojeli te se kupali u bazenu.
Dan 3
7.listopada
Drugi radni dan stigli smo na smjenu u hotel. Mentori su nam detaljno pokazali preparate koje koriste. Bili smo s njima za vrijeme svih tretmana koje su odrađivali i objasnili su nam sve postupke koji se razlikuju od naših. Svi smo jako oduševljeni što ćemo što više različitih stvari od njih naučiti. Jako dobro smo komunicirali i s klijentima i mentorima. Nakon prakse otišli smo u apartman ručati, te smo krenuli u centar.
Dan 4
8.listopada
Treći radni dan, nakon doručka otišli smo u hotel. S mentorom smo prvo posložili ručnike za saunu i frizere. Posložili smo izlog s preparatima za prodaju. Mentor nas je zamolio da mu pomognemo s komunikacijom s klijentima. Mnoge sam odvela u prostorije za masažu, depilaciju te pedikuru i manikuru gdje sam najvise vremena i provodila. Mentorica nam je pokazala kako ona precizno nanosi lakove i kojom tehnikom otklanjaju zanoktice. Nakon završene smjena otišli smo u apartman na ručak, zatim na kupanje na plažu. Nakon večere svi smo bili jako umorni pa smo se uputili na spavanje.
Dan 5
9.listopada
Danas smo nakon doručka krenuli na praktičnu nastavu. Radila sam nokte na klijentici bez pomoći mentorice i bila je jako oduševljena. Komunikacija s klijenticom bila je jako odlična. Posložila sam ručnike i očistila stol za manikuru. Kada je došla klijentica za masažu pitala sam mentoricu može li mi pokazati koje pokrete koristi. Dosta tehnika se razlikuje od onih koje mi koristimo pa mi je čak dozvolila i da joj pomognem u masaži. Svi smo oduševljeni kako nam je komunikacija s klijentima odlična. Svi su jako otvoreni prema nama i sve nam detaljno objasne. Poslije prakse otišli smo u apartman odmoriti i svi zajedno otišli smo u centar u gradu te zajedno jeli i prošetali centrom.
Dan 6
10.listopada
Danas je bio jako dobar dan. Doručkovali smo, kupa li se, ručali te krenuli na posao. Na poslu nas je dočekao naš mentor. Opet sam dobila priliku za odraditi na klijentu nokte i masažu. No danas mi se ukazala jako dobra prilika da s mentoricom depiliram klijenticu. Pokazala mi je tehniku rada s njihovim voskom. Bilo je jako zabavno i poučno. Nakon posla stigli smo u apartman na večeru. Oprali smo odjeću te se kupali na bazenu.

Dan 7
11.listopada
Nakon doručka išla sam na posao. Mentorica nam je pokazala čišćenje lica te masažu lica. Te sam joj pomogla na klijentici napraviti pedikuru i trajni lak. Danas je u salonu bilo mnogo ljudi, pa smo neprestano radili. Pomagali smo memtorima, radili smo samostalno. Te čistili salon i slagali ručnike. Oduševljeni smo poslom i našom komunikacijom s klijentima. Nakon posla smo vecerali i zajedno se druzili.
Dan 8
12.listopada
Danas sam na praksi radila čišćenje lica. Mentorica mi je pokazala metode šminkanja te sam uz njenu pomoc našminkala klijenticu. Na kraj smijene svi zajedno smo očistili salon i jako dobro komunicirali. Učili su nas Grčki i mi njih Hrvatski. Bilo je jako zabavno. Kada je završila smjena svi zajedno smo izišli iz salona i zaputili se u apartman. U apartmanu smo jeli, odmorili te se zaputili na plažu. Nakon večere svi zajedno smo se družili i krenuli spavati i naouniti snage za sljedeći radni dan.
Dan 9
12.listopada
Danas sam radila poslijepodne pa sam dan započela opušteno uz doručak i kavu, nakon toga sam malo uživala na bazenu. Otišla sam se spremiti za posao i ručak. Kad sam došla na posao dobila sam zadatke. Radila sam pedikuru, depilaciju te anticelulitnu masazu. To mi je bilo vrlo zanimljivo i uspješno sam odradila sve postavljene zadatke. Za kraj radnog dana očistila sam salon i dezinficirala pribor za rad. Nakon tofa otišla sam u hotel na večeru i druženje.
Dan 10
14.listopada
Danas sam nakon doručka krenula na posao. S mentoricom sam pripremila cijeli salon za šminkanje 7 cura jer smo imali vjenčanje u hotelu. Pomogla sam mentoricama u šminkanju i naučile su me mnoge zanimljive načine šminkanja. Kada smo završili sve cure sav pribor smo posremili te dizinficirali kistove. Zatim pobrisali prasinu, pomeli i oprali pod te svi zajedno krenuli u apartman. Kada smo stigli okupali smo se u bazenu, zajedno druzili i krenuli.
Dan 11
15.listopada
Danas smo išli na izlet. Probudili se doručkovali te u 8 i 30 krenilu. Prvo smo otišli na afroditinu plažu. Svi zajedno smo se uslikali pokraj stijene, te se zaputili u potragu za "šupljim" kamenom koji donosi sreću. Na zalost ali i na srecu samo je ga je jedna osoba pronašla. Krenuli smo prema autobusu i zaputili se u grad Limassol. U gradu smo imali sat slobodnog vremena. Svi zajedno smo jeli te obišli grad koji je jako velik i ljep. Kupili smo magnete da imamo uspomenu i svi zajedno sretni i oduševljeni krenuli u apartman. U apartmanu smo se spremili i krenuli na plazu igrati odbojku na pijesku. Navecer smo se vratili večerali i krenuli odmoriti za sljedeći sutrašnji izlet.
Dan 12
16.listopada
Danas smo trebali ići na izlet kojem smo se jako veselili, ali sinoću kasne sati krenula je padati velika kiša. Svi smo se nadali da će do ujutru stati da možemo uživati na izletu, ali je kiša padala sve do popodnevnih sati. Družili smo se u apartmanima igrali na karata, pricali viceve i odmarali se. Kada je malo stala kiša prošetali smo gradom i kupili grickalice za večernje druženje. Navečer smo se družili iako smo bili tužni što ne idemo na izlet dan nam je prošao jako zabavno i opuštajuće.
Dan 13
17.listopada
Danas smo doručkovali i otišli do centra zabaviti se prije posla. Radili smo drugu smjenu. Sjeli smo na bus i krenuli na posao. Danas je padala velika kiša pa smo odlučili iskoristiti to vrijeme i detaljno očistiti salon. Iako je dan bio tmuran imali smo puno posla. Danas sam sama bez pomoći mentorice depilirala klijeticu. Komunikacija mi je bila jako dobra i lagana. Na kraj radnog vremana mentorica me zamolila da joj napravim čišćenje lica. Pričale smo o poslu, o cipru također i o Hrvatskoj. Svi žele posjetiti lijepu našu. Navečer smo imali sastanak, zajedno smo se družili i išli spavati.
Dan 14
18.listopada
Današnji dan je prošao odlično. Dan je bio bez kiše. Nakon doručka išla sam na posao. Na poslu sam radila depilaciju, učila san maderoterapiju koja se dosta razlikuje od naše i mnogo zanimljive teorije i pokreta sam naučila. Pomogla sam mentorici pospremiti salon nakon tretmana i zajedno smo svi otišli na ručak. Kada sam došla kući odmorili smo se i krenilu u šetnju gradom. Te se na spavanje i odmor za sljedeci radni dan.
Dan 15
19.listopada
Danas sam radila drugu smjenu. Rano sam se ustala zatim doručkovala. I zajedno s prijateljicama krenula na druženje kraj bazena. Na vrijeme smo se krenule spremati za posao. Na poslu me je dočekala mentorica i zamolila me da joj danas pomognem. Dok je ona masirala ja sam u drugoj sobi na klijentu radila čišćenje leđa. Kada sam dovršila ona je došla pogledati jesam li sve dobro napravila i bila je jako zadovoljna. Svi su svjesni da se mi jos uvijek učimo i da smo došli ovdje da sa što više znanja dođemo kući. Zamolila sam mentoricu da mi na sljedecem klijentu za masažu cijelog tijela pokaže još neke pokrete. Ostvarila mi je želju i radile smo 4hands. Prvi put sam to radila i bilo je jako zanimljivo. Naučila me je mnogo novih pokreta koje ću zasigurno koristiti i pokazati svojim kolegicama u školi. Kada smo zajedno odradile sve tretmane počistile smo salon ,dezinficirali alat, ugasili mirisne svijeće i štapiće, ugasile jacuzzi i zajedno krenule kući. Kod kuće sam večerala, podružila se s prijateljima i umorna krenula na spavanje.
Dan 16
20.listopada
Današnji dan prošao je konačno bez kiše. Ujutro sam se ustala i krenula na posao. Na poslu sam radila na klijentici dnevno šminkanje, zatim sam imala depilaciju ruku i anticelulitnu masažu. Mentorica me je nadgledala u svemu i bila je jako zadovoljna. Očistili smo salon dezinficirali sve i krenuli kući. Kada smo došli kući ručali smo, spremili se i krenuli u grobnice kraljeva. Bilo je jako zanimljivo. Istražili smo sve i krenuli u mall. Kupili smo profesorici Mariji pizzu za rođendan koju je naručila profesorica Jelena iz Sinja. Razveselili smo je i zabavili se.
Dan 17
21.listopada
Danas smo išli na izlet. Probudili smo se u 7, spremili i doručkovali. Zatim je autobus došao po nas i krenuli smo na izlet. Prvo smo otišli u obojeno selo. Selo je dobila ime po vapnencu po čemu je i poznato. To je jedno od 30 najljepših sela u Europi. Prošetali smo i istražili svaki kutak. Svi smo bili oduševljeni. Sljedeca stanica je bio grad Aya Napa. Imamo li smo 2 sata slobodnog vremena. Popili smo kavu, prošetali dućanima. I istražili kulture velikog grada. Krenuli smo na najpoznatiju plažu u Aya Napi. Svi smo napravili "instagram fotografije" i razgledali kamene šetnjice. Do hotela smo se imali voziti 2 ipo sata i kada smo sjeli u autobus krenula je padati kiša. Svi smo bili sretni što smo uspijeli sve istražiti i naučiti druge kulture prije kiše. U putu smo se zabavili pjevanjem i pričanjem s vozačem koji nam je objasnio dosta stvari vezanih za Cipar i pojedine gradove u Cipru. Kada smo stigli u hotel odmorili smo se te se opet svi zajedno družili u apartmanu uz karte. Navečer smo krenuli na spavanje kako bi se odmorili za sljedeći radni dan.
Dan 18
22.listopada
Današnji dan prošao je jako naporno. Na poslu sam radila tretman lica koji je trajao sat i pol vremena. Zatim sam s mentoricom radila 4hands masažu. I zadnje anticelulitnu masažu. Nakon posla sam s prijateljicama prosetala gradom i krenula na spavanje.
Dan 19
23.listopada
Jutros kada sam se ustala i doručkovala išla sam se spremiti i krenuli smo u zoo. Svi smo bili jako uzbuđeni. Vidjeli smo slona, tigrove, žirafe, zebre, majmune, pingvine, srne, konje, kornjace, razne ptice te smo bili na šou papiga. Bilo je jako zabavno. Kada smo stigli u apartman družili smo se u bazenu i krenuli na večeru. Na večer smo se zabavljali uz glazbu.
Dan 20
24.listopada
Danas sam radila prvu smjenu sve je prošlo jako divno. Kolege su tužne što brzo odlazimo za Hrvatsku. Neki su čak pustili i suzu. Svi smo se jako zbližili no poslu nikad kraja. Radila sam pedikuru i manikuru na klijentici uz trajni lak. Zatim je sljedila relaksirajuća masaža i anticelulitna masaža. Za kraj sam odradila depilaciju ruku i nadusnica. Očistili smo salon i krenuli kući. U apartmanu sam ručala i krenula na bazen. Na bazenu smo se družili i uživali. Predvečer smo nakon večere pričali svi zajedno kako nam je ovaj odmor prošao. Svi zajedno smo sretni ali i tužni što ubrzo odlazimo krenuli na spavanje.
Dan 21
25.listopada
Kad smo se ustali krenuli smo na posao. Danas je bio naš zadnji radni dan na Cipru. Mentori su kao i mi bili jako tužni što odlazimo. Pričali smo o tome što smo sve naučili od njih ali i oni od nas. Pohvalili su nas i rekli da smo im najbolji i da ćemo im faliti. Otišli smo svi zajedno na piće kako bi se što bolje oprostili. Uslikali smo se i uz koju suzu krenuli na plavu lagunu. Do plave lagune smo uz pjesmu sat vremena putovali autobusom. Prisjeli smo na brod kojim smo plovili do mjesta gdje smo se kupali i skakali s broda. Bilo nam je svima jako zabavno. Nakon 2 sata krenuli smo plovidbom natrag u luku. Putem smo se jako dobro uklopili s mornarima koji su nam dozvolili da pustimo Hrvatske pjesme. Cijeli brod je zaplesao s nama. U luci smo se prošetali i otišli zajedno na ručak. Hrana je bilo odlična. Nakon sat vremena u luci krenuli smo autobusom kući. Naš dan za uživanje nastavili smo na bazenu. Kupali smo se, pričali i pjevali. Predvečer smo se okupili i pričali dojmove i uspomene koje će uvijek biti urezane u našem sjećanju. Podružili smo se i krenuli na spavanje.
Dan 22
26.listopada
Danas smo stigli kući. Nakon doručka prijevoz je stigao po nas. Vozili smo se 30 minuta do airodroma. Na airodromu smo se check-irali i imali smo sat vremena do leta koji smo proveli svi zajedno na terasi airodroma. Na vrijeme smo ušli u avion. Svi zajedno smo jedni iza drugih sjedili. Let je bio odličan uz malene turbulencije. Letjeli smo 3 sata. Kada smo stigli u Zagreb i uzeli svoje kofere dočekao nas je prijevoz za Sinj. Vozili smo se uz malu stanku da pojedemo. Sve uz pjesmu, suze i sreću stigli smo kući.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ana Milanovic

O nama

Sudionici