Sara Marić

Dan 1
5.listopada
Krenuli smo sinoc iz Sinja za Zagreb,stigli smo oko 5:45.Bilo je jako iscrpljujuce, nakon toga smo čekali let. Let je kasnio 1h radi tehnickih problema, potom smo dosli u nas hotel smjestili se i vecerali.
Dan 2
6.listopada
Današnji dan bio je veoma uzbudljiv. Nakon doručka krenuli smo prema našmin radnim mjestima.Mentorica koja nas je dočekla bila je veoma ljubazna.Upoznali smo salon,preparate te smo počeli sa radom..
Dan 3
7.listopada
Drugi radni dan smo krenuli prema salonu.Sacekali mentoricu i krenuli sa radom. Upoznali smo sve proizvode .Gledali smo njihovu tehniku rada…te izradu veli(lokni).Nakon smjene krenuli smo prema nasem Apratmanu.Potom rucali,odmarali…..
Nakon odmora sljedilo je razgledavanje Paphosa.
Dan 4
8.listopada
Treci radni dan zapocela sam finim doruckom.Nakon dorucka krenula sam na praksu.Kada sam stigla u hotel odmah sam krenula sa radom,sljedilo je čišćenje salona,slaganje rucnika te pranje kose korisnicima.Nakon zavrsene smjene uputila sam se u apartamn,rucala te se odmorila…Nakon odmora sljedilo je kupanje,vecera i druzenje..
Dan 5
9.listopada 
Jutro sam zapocela laganom setnjom kroz grad Paphos nakon šetnje sljedio je dorucak.Potom spremanje za praksu.Na praksi sam imala priliku isprovati nove proizvode na kosi.Jako su zanimljivi i korisni…..Nakon odrađene prakse sljedilo je kupanje sa prijateljima,također isprovala sam smoothie od voća…jako su ukusni…Naravno isprobavanja hrane,nikad dosta…Potom smo otisli isprovati pizzu o kojom cjeli Paphos govori..Nakon pizze sljedilo je spremanje za spavanje i jos druženja sa prijateljima. :) :) :)
Dan 6
10.listopada
Sunačani ponedljeljak sam zapocela doruckom.Potom je sljedilo spremanje i odlazak na praksu.Kada sam stigla na praksu sljedilo je pripremanje aparata te otvaranje salona.Danas sam radila puno stvari..pranje kose..peglanje sa novim peglom koji je stigao jucer u salon… feniranje na cetku…
Nakon odrađene smjene sljedilo je odmaranje u apartmanu.Također gledanje filma sa prijateljima.Potom spavanje… :) :)
Dan 7
11.listopada
Novi radni dan zapoceo je doruckom potom spremanje za praksu.Kada sam stigla na radno
mjesto dočekala me mentorice,te zamolila da joj operem kosu i napravim lokne..Nakon sta sam obavila zelju mentorice ,mentorica je ispunila moju zelju da dobijem pletenice. Nakon mojih pletenica krenuo je rad.Mentorica je pokazala tehniku sitnih pletenica koja je jako zanimljiva i neobična.Nakon obasnjenja primjenila sam to na iducoj osobi koja je to htjela….

Dan 8
12.listopada
Dan sam zapocela ranim buđenjem ,spremanjem za praksu te odlaskom na dorucak.Nakon što sam stigla na praksu sljedilo je sto radim svako jutro priprema aparata i pereparata za dan.Danas sam imala priliku nauciti tradicijonalne frizure te tehnike rada frizera na podrucju grada Paphosa.Nakon rada imala sam malu pauzu za rucak.Nakon rucka nastavila sam sa radom… Potom otisla u apartman podruzila se sa prijateljima i otisla spavati.
Dan 9
12.listopada
Probudila sam se u osam sati potom se spremila za dan,doruckovala i otisla na praksu.Danas sam dosta razgovarala sa klijentima takoder i sa mentoricom.Učila sam novu liniju proizvoda koji su stigli u salon.Radila sam Messy firzure koje su bile jako zanimljive.Potom
sredivala salon,promatrala stupnjevito sisanje.Nakon odrađene prakse mentorica i ja smo otisle na rucak,koji je bio fantastičan..Jako se veselim svim narednim radnim danima🇨🇾❤️
Dan 10
14.listopada
Jutro sam zapocela finim doruckom,nakon dorucka spremila se i otisla na praksu.Danas sam pomagala mentorici oko svecanih frizura.Klijentici bih napravila lokne ili ispeglala zavisi sto bih htjela od frizure.Mentorica bi dovrsila.Svecane frizure su bile raznolike.Takoder sam gledala sminkanje koje je sljedilo iza frizure…Potom upisivala klijenta za iduci dan .
Dan 11
15.listopada
Slobodni radni dan sam zapocela doruckom..Zatim spremanjem za izlet.Dan je bio pun aktivnosti…Posjetili smo Afroditinu plazu,jako je fantastična.Afroditina plaza ostavila je na mene veoma slikovitu uspomenu koju cu trajno cuvati u svom sjecanju.Naime,jedna sam od rijetkih koja je pronasla čarobni kamen. Koji ostvaruje zelje.Nakon Afroditine plaze sljedilo je razgledavanje amfiteatra Odeon. Potom smo se zaustavili u gradu Limassol te smo krenuli u razgledavanje. Nakon toga zajedno smo se vratili u hotel a potom otišli na popodnevno kupanje. Dan smo završili igranjem odbojke uz predivan zalazak sunca.
Dan 12
16.listopada
Jutros u ranim satima probudila me jaka kisa.Razocarala sam se kad sam vidjela vrijeme.Danas smo trebali ic na izlet sa brodom,nažalost je odgođen..Ali sa ovakom ekipom nista nam nemoze pokvariti dan.Kada je kisa stala dio ekipe se spremio za setnju sa profesoricama .Nakon setnje smo razmisljali odlazak u zoloski ali kisa nam idalje nie dozvaljavala.Nakon setnje sljedilo je ispunjavanje evaluacijskog upitnika.Potom kupovina grickalica te igranje UNA.....Nakon zezancije tjekom UNA uputili smo se u svoje sobe te otisli spavat.
Dan 13
17.listopada
Kisni ponediljak zapocela sam doruckom…Potom spremanjem za praksu.Nakon spremanja otisla sam na praksu.Danas je bilo jako zanimljivo…Imala sam priliku vidjeti kosu koja je duzine do ispod kolina..Predivna prirodna boja, takoder sam po prvi put ricala toliko dugu kosu.Nakon ricanja sljedilo je bojanje, pranje,stavljanje preljeva..Danas sam imala priliku naucit puno toga.Također naucila sam nanosit nove tretamne…Nakon prakse sljedio je rucak…Nakon rucka kisa nazalost idalje nije stala..Otisla sam u sobu, uzela grickalice te otisla kod drugih..Druzili smo se uz igru grad selo drzava…Nakon igre sljedilo je trusiranje potom spavanje.
Dan 14
18.listopada
Utorak sam zapocela doruckom,nakon dorucka otisla sam na praksu…Danas sam radila AFRO lokne,bila sam presretna kako sam napravilaa.Takoder sam sa mentoricom u pauzi sredila cijeli salon.Potom sam ispeglala mentoricu..Takoder sam dobila lokne od mentorice..Nakon lokni napravila sam jednoj djevojčici pletenice.Nakon prakse otisla sam rucat potom je sljedilo razgledavanje grada u kojem trenutno zivimo.Kada sam dosla u apartman malo sam se odmorila i naravno posla nikad dosta.Prijateljica me zamolila da jon napravim pletenice,nakon pletenica otisla sam vecerat potom spavat…
Dan 15
19.listopada
Današnji dan prošao je jako naporno ali i zanimljivo. Ustala sam se ,zatim doručkovala i družila s prijateljicama. Krenule smo na posao. Na poslu me dočekao pun salon. Mentorica mi je odmah zadala da klijentici operem kosu te napravim velne. Sljedeći je bio maleni dječak koji je došao s majkom na šišanje. Bilo je teško smiriti ga ali uz zabavne pjesme sve je krenulo za rukom. Šišanje je prošlo odlično i majka je bila jako zadovoljna. Kada smo riješili sve klijente pospremile smo salon i pripremile sve za tretman koji prije nisam imala priliku raditi. Pripremile smo 150 smeđih pramenova za nadogradnju. Kada je klijentica došla bila sam jako uzbuđena. Mentorica mi je prvo pokazala kako se radi i objasnila teoriju zašto se tako radi. Jako dobro smo se razumijele. I dobila san priliku napraviti par pramenova. Bilo je odlično. Kada smo nakon 3 sata završile očistile smo salon i krenule kući. Večerala sam i krenula na zajedničko druženje s prijateljima.
Dan 16
20.listopada
Veseli cetvrtak zapoceo je predivim doruckom,potom odlazak na praksu.Na praksi sam radila puno stvari…Bojala sam izrast ,fenirala,radila lokne te peglala.Takoder mentorica mi je dala priliku da napravim par pramenova.Uspiješno sam ih napravila.Slagala sam boje po redosljedu…Obrisala prasinu u salonu..Nakon odrađene prakse uputila sam se u apartman.Danas je nasoj profesorici Mariji rodendan .Spremali smo iznendanje svi skupa.Kada smo sve pripremili (tortu,balune, poklon…).Cekali smo profesoricu da dođe u apartman.Profesorica se odusevila kada je vidjela iznenadenje.Bilo nam je odlicno,malo smo se podruzili,pojeli tortu i otisli
spavati.Svaki dan u Paphosu mi je sve bolji i bolji.Jako san razocarana kad znam da je jako malo ostalo do naseg odlaska u Hrvatsku.
Dan 17
21.listopada
Sunacni petak zapoceo je doruckom potom odlazak sa prijateljima na izlet.Bili smo jako veseli i uzbuđeni.Prvo mjesto koje smo posjetili nakon 1h voznje bilo je obojeno selo..Jedno malo mjesto poznato po čipki …..Obojeno selo spada u skupinu najljepsih sela u Europi.Nakon obojenog sela otisli smo u AYIA NAPA,razgledavali smo grad,potom rucali.Danas sam provala njihov tradicijonalni kebab.Riječima vam nemogu opisati kako je bio predivan.TOP!
Nakon rucka,sljedilo je jos razgledavanja.Posjetili smo predivnu plažu, prizor je bio očaravajuć.Nakon plaže uputili smo se u apartamne vecerali i otisli spavat.
Dan 18
22.listopada
Sunačana subota zapocela je oblacenjem za praksu ,potom odlazak na dorucak. Na praksi sam danas napravila puno stvari. Nakon što sam posložila ručnike.Mentorica mi je zadala zadatak,da curi napravim polurep sa loknama.Sliku mozete vidjeti 👆.Klijentica je bila pre zadovoljna.Jako sam ponosna na svoj rad.Nakon polurepa,oprala sam kosu klijentici..takoder napravila fen frizuru…potom lokne iducoj …Mogu vam priznati da svoje vjestine razvijam…..Nakon prakse otisla sam rucat..Zatim sa prijateljicama na plazu…Dan sam zavrisila predivnim zalaskom…

Dan 19
23.listopada
Slobodnu nedilju iskoristili smo posjetom zoloskom vrtu Paphos ZOO.Tu smo vidjeli svakakve vrste životinja od ptice do slona….Bilo je jako uzbudljivo jer sam imala priliku vidjeti neke egzoticne zivotinje koje nisam imala priliku vidjeti u Hrvatskoj.Takoder smo pogledali show papiga.Bilo je to jedno nezaboravno iskustvo.Imali smo priliku drzati papige na rukama..Papige su me jako odusevile svojom intelignecijon i vjestinom.Nakon zoloskog uputili smo se u apartaman.Potom sam otisla na moree.Posljedne dane na Cipru iskoristavam max.Nakon plaze otusirala sam se potom otisla spavat.
Dan 20
24.listopada
Danasnji dan zapocela sam spremanjem te odlazak na praksu .Na praksi sam radila puno stvari…Danas sam imala priliku vidjeti jedan nacin koji nisam imala priliku vidjeti u Hrvatskoj.Keratinsko peglanje.Proces je jako tezak,treba puno vremena. Takoder i jako precizna ruka.Bila sam sretna sto sam mentorici pomagala kod mjesanja smjese.Nakon sto sam gledala kako mentorica to radi, treci postupak dopustila je meni da napravim naravno uz njen nazor.Nemogu vam opisat kako sam bila uzbuđena .Danas sam sa mentoricom u pauzi otisla na kavu .Pricala mi je o svojoj obitelji, djeci.Te mi je obecala da ce jednom posjetit Hrvatsku.Takoder ja sam mentorici obecala da cu uspijeti u smjeru frizerstva.Nakon prakse uputila sam se na rucak potom na more..Dan sam zavrsila igranjem UNA i druzenjem sa prijateljima.
Dan 21
25.listopada
Zadnji dan na Cipru prosao je emotivno,veselo…..takoder i uzbuđujuće.Nakon dorucka spremila sam se i otisla kod mentorice.Magdalena ,Mirna i ja otisle smo sa mentoricom na kavu podruzile smo se i pozdravile..Nakon pozdrava sa mentoricom okupili smo se u apartmanu sacekali bus te se uputili na Blue lagunu.Na brodu je bilo predivno,boje mora su me odusevile.Kupali smo se skakali sa tobogana.Potom smo pjevali i plesali sa radnikom na brodu .Video mozete vidjeti👆👆.Nakon Blue lagune spremili smo se za dodjelu cetifikata.Druzili smo se uz vesele pjesme..Potom spremili stvari i otisli spavat.
Dan 22
26.listopada
Od ranog jutra krenule su pripreme za povratak u Hrvatsku.Nakon dorucka u hotelu ,i pozdravljanja s osobljem zaputili smo se prema areodromu.Nakon čekiranja,uspješno smo se smjestitli u avion.Gdje smo naišli na velik broj Hrvata.Nakon 2:30 h voznje avionom,sigurno smo sletljeli u Zagreb.Tamo nas je cekao autobus sa kojim smo se vracali u Sinj.U autobusu smo se svi zajedno druzili također i pjevali…Dolazak u Sinj bio je jako emotivan, jer smo nakon 21 dana imali priliku vidjeti svoje bližnje❤️.Ovo putovanje(mobilnost) bilo je veliko iskustvo u mom životu.Jedna velika prilika da razvijem svoje zanje i vještine.Nadam se da cu jednog dana imati priliku biti dio sličnog projekta.🇨🇾😭❤️

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ana Milanovic

O nama

David Bilonić